Wetenschappelijke publicaties online

Eén van de grootste ergernissen in mijn werk als wetenschapper is dat ik wanneer ik een paper zoek, die niet kan vinden. Een congres zet zijn bijdragen niet zichtbaar online. Een tijdschrift is alleen toegankelijk tegen betaling, en mijn universiteit heeft er geen abonnement op. Een gepubliceerd paper is zo oud dat het überhaupt niet online te vinden is. Een scriptie is niet te downloaden. Zeer vervelend allemaal bij het nagaan van referenties en het opstellen van literatuuroverzichten.

Om zelf in elk geval niet bij te dragen aan dit gebrek aan open access, is deze website vanaf heden uitgebreid met een archief van mijn eigen publicaties. Hierin is mijn werk eenvoudig terug te vinden, door te bladeren, te downloaden en te citeren. Indien beschikbaar zijn koppelingen naar de website van de uitgever en het TU Delft-archief eveneens opgenomen. Als u op zoek bent naar één van mijn papers, kunt u het voortaan dus eenvoudig vinden.

0 reacties

Voeg een reactie toe